Dessa praliner är dekorativa, goda och är jätteenkla att göra. Lyxiga känns de också. Det enda som behövs är lite tid för att frosta rosenbladen. Jag gjorde dessa till ett jobb i Damernas Värld för länge sedan för att fylla faten med i ett inredning - & modecrossoverjobb. Men mysiga att pyssla ihop till jul tänkte jag, och är väldigt förenklade eftersom det är köpta kolor. Du kan självklart göra egen kola och doppa i chokladen också. Mums! Frostade rosenblad: Några små rosor, ekologiska och ätbara 1 äggvita Strösocker Så här gör du rostade rosenblad Mortla strösockret så att det blir finare. Plocka ut de finaste rosenbladen som är små och vackra på rosen. Pensla dem med äggvita (jag använde en liten målarpensel) och strö över eller doppa dem i socker. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna över natten. Enkla fudge- & chokladpraliner: 15 Fudgekolor (lonkakolor som finns i lösvikt) 200 g mörk choklad (70%) Topping 10 små sockrade rosenblad Havssalt Nutella Sockerpärlor Havssalt Så här gör du fudgekolor: Hacka chokladen. Smält 2/3 delar av chokladen i ett vattenbad. Ta bort från värmen och låt resten av chokladen smälta i. Doppa fudgen i chokladen så den täcks helt med choklad. Låt stelna på bakplåtspapper eller ett pralingaller. Jag flyttade på dem lite då och då så att det inte stelnar med som en chokladplatta under själva pralinen då chokladen flyter ut lite. När chokladen bara är lite kletig på pralinen lägger du på lite flingsalt och ett frostat rosenblad. Låt stelna. För den andra sorten tar du en chokladfudge som du förberett och spritsa på lite nutella, toppa med en sockerpärla och strö över lite havssalt. Klart!