Jag har gjort väldigt lite godis men velat testa. Nu fick jag hem receptet på marsmallows från Bakboxen och tyckte det vore kul att testa! Jag blev förvånad över hur lätt det var att göra och att man inte gräddar dem utan att smeten liksom stelnar som marsmallows. Jag formade dem i en silikonform för att skapa de släta runda marsmallowsen, och spritsade resten av smeten i ren nyfikenhet för att se om det funkade. Och det gjorde det så jag spritsade loss lite olika former på marsmallowsen, så kul! Bjöd på marsmallows på jobbet och dom älskade dem! =) Recept på marsmallows 2.2 msk gelatinpulver 1,8 dl kallt vatten 2,3 dl strösocker 1,8 dl glukossirap 0,8 dl vatten extra 1/4 tsk salt frön från en vaniljstång 1-2 dl florsocker att rulla dem i när de är klara. Så här gör du marsmallows: Häll gelatinpulvret i 1,8 dl kallt vatten. Blanda och ställ åt sidan. Blanda socker med 0,9 dl glykossirap och 0,8 dl vatten i en kastrull och sätt på medelvärme. Lägg i en termometer och värm till 120 grader. Värm gelatinsmeten i mikrovågsugnen i 30 sek. Häll resterande 0,9 dl glukossirap i en skål. Tillsätt därefter den varma gelatinsmeten som du precis tog ur mikron och vispa ihop allt. När sockerlagen är 120 grader, ta försiktigt kastrullen från spisen och häll långsamt innehållet i skålen och fortsätt vispa. Vispa allt i ytterligare 5 min på medelhastighet. Öka hastigheten efter 5 minuter och vispa så fort du kan. Tillsätt vaniljfrön eller annan smaktillsats och vispa ytterligare 2 min. Du kan nu dela upp smeten och färga i olika färger eller färga allt till en färg, jag gjorde allt ljusrosa med lite rosa food gel. Gjut i silikonform eller spritsa till olika former. Men du måste vara snabb för den stelnar snabbt! Rulla dem sen i florsocker så de inte klibbar ihop med varandra. Jag toppade dem även med lite hallonpulver. Lycka till!