[caption id="attachment_17983" align="aligncenter" width="850"] Foto: Helen Pe[/caption] [caption id="attachment_17984" align="aligncenter" width="733"] Foto: Helen Pe[/caption] Dessa brukar jag ha i förberedande syfte i kylen när man blir sötsugen på något snabbt och litet. En sån här dämpar sötsuget eller är en väldigt god sötbit till kaffet. Du gör dem ganska enkelt och de håller länge om du förvarar dem i kylen. I rumstemperatur håller de upp till 2 veckor. Detta recept har jag gjort till tidningen Hembakat nr4. Där hittar du mer hemgjort godis! Peanut butter cups ca 15 st tid: 40 min 100 Jordnötssmör 2 msk lönnsirap 2 msk strösocker 1 msk neutral olja, t.ex rapsolja 1 1/2 krm salt 300 g mörk choklad 1 msk flingsalt att strö över Salta jordnötter till dekoration Gör så här: Förbered minimuffinsformar på en mindre bricka som får plats i kylen. Temperera chokladen eller snabb-temperera den genom att smälta 2/3 av chokladen och sen smälta i resten av chokladen. Häll lite choklad i varje form, ca 3 mm i botten. Låt stelna i kyl ca 5 min. Smält ihop jordnötssmör, lönnsirap, strösocker, olja och salt på låg värme i en kastrull. Ta bort från plattan och forma som små kulor som du plattar till lite och lägger i varje form. Fyll på med smält choklad så fyllningen täcks, låt stelna lite och strö över flingsalt samt lägg en jordnöt på varje.