Karamellpopcorn! Äntligen torsdag och dags för det andra filmtipset i raden av tre! Homemade Stockholm och Spel och film har ett pågående samarbete där vi tre torsdagar i rad presenterar ett filmtips och ett gott snacks eller bakverk till! Allt för en härligt start på hösten! Denna veckan får ni det klassiska filmsnackset POPCORN! Men man lyxar snabbt till dem med lite caramell, salt och ev lakristpulver om man gillar det. Och de blir klart på max en kvart! Testa äver att mortla kardemumma och strö över! Men ett gott filmsnacks behöver en bra film och det hittar ni här hos spel&film.se Recept på karamell popcorn Karamell Popcorn 1 dl popcorn (kärnor) 2-3 msk cocosolja (eller matolja) Ta en tjockbottnad kastrull och hetta upp cocosoljan. Den skall vara riktigt varm. Lägg i ett provpopcorn om du är osäker. När det poppas upp är kastullen tillräckligt varm och du kan lägga i resten. Fyll med kärnor så att det täcker botten. När alla poppats saltar du och häller på karamellen nedan. Karamell till popcornen 1 dl socker 40 g smör lägg sockret i en kastrull och smält det tills det blir ljusbrunt. Rör inte runt utan skaka bara kastrullen försiktigt med jämna mellanrum. När det är gyllenbrunt drar du kastrullen av plattan och smälter i smöret. Häll över popcornen, rör runt, och häll ut dem på en plåt med bakplåtspapper och låt de svalna. Kommer bli fantastiskt gott och de blir härligt chrunchiga med karamellen! In english: Caramel Popcorn! Homemadestockholm.com and spelochfilm.se have an ongoing partnership where we three Thursdays in a row presents a film tip and a good snack or pastry to it! Everything for a lovely start to the autumn! This week, you get the classic movie snack POPCORN! But you can easily make them more luxury with caramell, salt and maby some licorice powder if you like. And they will be ready in a quarter! But a good movie snack needs a good movie and it can be found here at spelochfilm.se Popcorn 1 cup popcorn 2-3 tbsp coconut oil (or other natural oil) Take a heavy-bottomed saucepan and heat the coconut oil. It must be really hot. Add in a sample popcorn if you are unsure. When it popped up is throw the wool hot enough and you can add the rest. Fill with cores so that it covers the bottom. When all popped salt and hold your sweet tooth below. Caramel to the popcorn 1 cup sugar 40 g butter Add the sugar in a saucepan and melt it until it becomes light brown. Do not stir, just shake the pan gently periodically. When it is golden brown, pull the pan from the heat and melt in the butter. Pour over the popcorn, stir, and pour them out on a baking sheet and let them cool.