Ofta är jag sötsugen men vill inte äta för mycket socker. Då är dessa raw food pralinerna ett bra alternativ. De är gjorda av cashewnötter, kokosolja och mörk choklad. Ett hälsosammare alternativ till något sött eller ett bra mellanmål! Recept på raw food choklad Raw praliner: 2 dl cashewnötter 1 dl mandel 1 tsk vaniljextrakt 2 msk kokosolja 1 krm salt Chokladtopping : 1,5 dl mörk chokladnibbs 1,5 msk kokosolja Topping till raw food chokladbiten: 0,5 dl pekannötter 1 msk flingsalt Gör raw choklad pralinerna så här: Blötlägg cashewnötterna i ca 3 timmar. Blanda med kokosolja, vaniljextrakt, salt och honung i en matberedare. Blanda det till en fast "smet". Om du vill ha lite crunchy bitar i kan du blanda i några nötter på slutet och mixa kort. Tryck ut degen i en liten rektangulär form. Jag hade en som var 15x 20 cm. Lägg gärna plast i så går det lättare att få upp sen. Frys i ca 1 timma. Smält chokladen med kokosoljan. I mikro eller över ett vattenbad. Skär blocket i små kuber eller i rektanglar. Doppa i den smälta chokladen med en gaffel och lägg på ett avrinningsgaller eller ett bakplåtspapper. Låt chokladen på pralinen svalna lite och strö sen över nötter, flingsalt och ev, torkade rosblad. Förvara i kylen.