Här är en underbara smörkola med trippel-topping eller naturella kolaskruvar! Man kan så klart välja antingen eller. Men jag gillar trippeltoppingen med flingsalt, frystorkat hallon och lakritsgranulat. Varför välja när man kan få allt? ;P Men den naturella kolaskruvarna är helt smashing också! Grundreceptet på kolan är från Arla. Smörkola med trippel-topping! 100 g Smör 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker Topping: Flingsalt Frystorkat hallon Lakritsgraulat Gör smörkolan så här: Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Koktid 15–30 min. Häll smeten på bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.