Foto: Helen PeDessa snickersrutor med cornflakes är galet goda och jag önskar att jag alltid hade dessa hemma. De är perfekta när man vill ta något snabbt och sött. Til detta hör ju också att jag älskar choklad och nötter samt krisp ihop! Det blir en ljuvlig kombo som kan stilla sötsuget ;)Detta recept har jag gjort till tidningen Hembakat nr4. Där hittar du mer hemgjort godis!Krispiga snickersrutor 24 sttid: 45 min150 g jordnötssmör med bitar1 dl ljus sirap1 dl strösocker1 tsk vaniljsocker1/4 tsk salt3 dl cornflakes, grovt krossade150 g ljus eller mörk chokladGör så här:Blanda jordnötssmör, sirap, strösocker, vaniljsocker och salt i en kastrull. Värm upp kort på låg värme under omrörning tills sockret smält in och det är en jämn massa. Ta bort från värmen och tillsätt krossade cornflakes.Tryck eller kavla ut i en form ca 12x20 cm. Använd ev bakplåtspapper för att undvika klet.Temperera chokladen eller snabbtemperera den genom att smälta 2/3 av chokladen och smält sen i resten av chokladen. (Hur du tempererar kan du se här)Bred ut ca 120 g choklad över kakan. Låt stelna och ringla sen över resten av chokladen. Skär sen i bitar.Förvara i en burk med lock eller plasta in. Kan förvaras i kyl för bättre hållbarhet men håller i rumstemperatur i ca 1 vecka.