Snart är det halloween och jag har börjat baka för att ge er lite inspiration inför halloween-bakningen. Här har jag gjort en pumpamuffins med apelsinfrosting. Det är som en morotsmuffins men med pumpa istället. Muffinsarna blir väldigt saftiga och goda! Jag har spritsat frostingen som en pumpa med en vanlig rund spritstyll ca 1,5 cm. Den gröna stjälken och de svarta spindlarna har jag format av sockerpasta. Ljuset i bilderna är crap men jag hoppas ni skall få lite inspiration till halloween-bakningen och jag lovar att receptet på pumpamuffinsarna är gott =) Recept på cupcakes med pumpa till halloween 170 g riven pumpa 1 dl Grovt hackade valnötter 150 g vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 2 tsk kanel 1 tsk ingefära 1 ägg 2 dl strösocker 1,5 dl olja tex rapsolja Apelsinfrosting 200 g Philadelphia 1 apelsin, skal och lite av saften 1 dl grädde 1,5 dl florsocker Så här gör du pumpacupcakes Riv pumpaköttet och hacka valnötterna grovt, ställ åt sidan. Mät upp alla de torra ingredienserna förutom sockret i en bunke och blanda väl. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna med en slickepott. Vänd i oljan lite i taget och sist den rivna pumpan och valnötterna. Fyll muffinsformar till en 3/4 och grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Använd hårda muffinsformar eller en muffinsplåt för att undvika att muffins flyter ut. Ta ut och låt svalna helt innan du spritsar på frostingen. Forma små spindlar och pumpastjälkar av sockerpasta. Blanda philadelphia, florsocker och apelsinskal och lite saft till en jämn kräm. Häll i grädden och vispa upp ett fluff. Häl i spritspåse och spritsa som små pumpor.