Jag är tokig i banana bread och man kan variera dem en del med choklad nötter olika mjölsorter etc. Men nedan har jag gjort en variant där jag skurit ner på sockret och bytt ut en del av vetemjölet mot havregryn. Och dekorerat med stora kokosflakes, de är jättegoda när de är lite rostade! Testa även att rosta en skiva av banankakan och servera med en kula vaniljglass, supergott! Eller ha på lite jordnötssmör till frukost! ;P Banana bread med kokos 75 g smör, rumsvarmt 0,75 dl kokosolja 2 ägg 2 dl havregryn 2, 5 dl vetemjöl 1 dl mörkt muscovadosocker 2 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1,5 tsk malen ingefära 3 mogna bananer + ev. 1 banan till dekoration 0,5 dl kallt kaffe eller espresso 0,5 tsk salt kokosflakes att strö över Gör banana bread så här: Värm ugnen till 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Jag använde en avlång brödform men du kan använda en rund också. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa tills smeten är tjock och fluffig. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananerna, enklast är att mosa dem med t.ex. en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananerna och kaffet i äggsmeten. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Häll i formen. Skiva en banan och lägg som dekoration på smeten och strö över kokosflakes. Grädda banankakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter, den skall inte vara kletig när du känner efter med sticka. Låt kakan svalna innan du skär i den, annars går den lätt sönder. Tips! Det är jättegott att ha i pekannötter i banankakan också!