Det här är en favoritbrownie som jag bakar om och om igen, mustig chokladsmak med en underbar konsistens. Kaffet som tillsätts ger ingen kaffesmak men ger mer chokladsmak. Enkel att baka och görs i en enda kastrull. Man gillar ju inte att diska… ;) Brownie 150 g smör 180 g ljust muscovadosocker (3 dl löst packat) 1 1⁄2 tsk snabbkaffepulver 70 g kakao (1 3⁄4 dl) 1 1⁄2 tsk vaniljsocker 1⁄2 tsk bakpulver 140 g ägg (3 små ägg) 60 g vetemjöl (1 dl) 1 krm salt 1/2-1 dl hackade rostade valnötter Tillbehör Vaniljglass, se recept här Gör brownien så här: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på formen och smöra kanterna. Jag använde en fyrkantig form 20x20 cm. Smält smöret i en rymlig kastrull på medelhög värme. När smöret är smält blandar du i sockret, snabbkaffepulver, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör i äggen ett i taget, följt av mjölet. Tillsätt saltet, rör i valnötterna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.