Chokladbollar älskas av båda små och stora, de går ju att variera i massor och här nedan är 4 varianter. 2 st tilltalar nog de vuxna mest, men även en barnsligt god chokladboll med nutella! Hur smaskigt?! Vilken väljer du? Kanderade pistagenötter, kokos, kakao eller jordnötter? Chokladbollar i 4 olika utföranden Chokladbollar grundrecept ca 16 st 150 g smör 5 dl havregryn 1 -1 1/2 dl florsocker (efter smak) 4 msk kakao 2 msk sval espresso 1 krm salt Gör så här: Lägg smör och havregryn i en matberedare och mixa ihop till en jämn massa. Tillsätt florsocker, kakao, espresso, salt och ev. smaksättning nedan. Mixa till en jämn massa. Rulla till bollar. Är massan för kladdig kan du ställa in den en stund i kylen. Rulla i önskat "strössel" Smaksättningar: 1-2 tsk arraksarom (tillsätt efter smak) + kanderade pistagenötter 2 msk nutella eller hasselnötssmör + kokos 1 msk punch (byt ut 1 msk kaffe mot punch i grundreceptet) + kakao 1/2 dl jordnötssmör + hackade salta jordnötter Recept på kanderade pistagenötter 1 dl pistagenötter 1/2 dl strösocker 1 nypa salt Gör så här: Kanderad pistage: Hacka pistaschnötter och rosta dem i en torr panna, tillsätt sockret och låt det smälta och karamelliseras runt nötterna under försiktig omrörning. Låt svalna på ett bakplåtspapper på en skärbräda och hacka fint. Rulla bollarna i pistaschströsslet. OBS! Rulla bara de du skall äta samma dag, annars tappar pistagen sin crunch.