Här är en tårta att baka i helgen! Alltid finns det något att fira! Choklad, hallonmousse, maränger och bär. Funkar alltid! : ) Hallonmousse: • 450 gram hallon • 0,75 dl socker • 2 gelatinblad • 4 äggulor • 0,5 dl socker • 3 dl grädde 1. Sjud bären med 0,5 dl socker i en kastrull några min och mixa till en puré med stavmixer. Pressa genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna. 2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och 0,25 dl socker i en rostfribunke med elvisp. Blanda ner bärpurén (ca 2 dl) och ställ över ett vattenbad. Värm till 65 grader under omrörning och ta av plattan. 3. Plocka upp gelatinbladen och låt dem smälta in i bär och äggsmeten medan du rör om. Låt svalna. Vispa grädden medelfast och blanda med 2dl av bärpuren. Spara resten av purén till hallonfinishen på toppen av tårtan. Chokladbottnar: • 50 g smält och svalnat smör • 1 dl kakao • 2 dl vetemjöl • 0,75 tsk bakpulver • 0,75 tsk bikarbonat • 1 krm salt • 2 dl strösocker • 1 ägg • 1 dl mjölk • 1 dl kokande vatten 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 15 cm diameter och höga kanter, med smör. Bröa med kakao för att få en fin brun kant på chokladbottnarna. 2. Sikta ner kakao, mjöl, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Häll i salt och socker. Blanda. 3. Vispa ner ägg, mjölk, smör och kokande vatten. Vispa till en jämn smet, gärna med elvisp. Häll i formen. 3. Grädda i cirka 40 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska inte vara kladdig i mitten när du känner med en sticka. Låt svalna helt. Montering: Dela chokladkakan till två bottnar, jag skar av toppen så kakan blir platt upptill. Lägg tillbaka den ena bottnen i springformen och häll på hälften av all mousse. Lägg på nästa botten och resten av moussen, släta till mossen ordentligt. Om du har plast runt om kanterna blir tårtan finare och jämnare. Jag använde remsor som jag klippte till av over head papper och la längst med springformen. Låt tårtan stå i kyl tills moussen stelnat, ca 3 timmar. ta sedan ut tårtan och häll över resten av purén på toppen. Garnera och ät direkt. Eller så ställer du moussen i frysen tills purén frusit och låter den sen tina upp. Då kommer purén lägga sig jämnt och bli glansig på tårtan. Vill du få en riktigt slät yta på moussen bygger du tårtan tvärtom med ett lager mousse i botten och sen tårtbotten, sen mousse och sen sista bottnen.