Smarriga hallonrutor med kardemummakräm!Jag älskar den bakade krämen! Strö på mandelflagor, pärlsocker eller kanske kokosflakes? En god kaka som räcker till många. Kan serveras som den är eller med en klick grädde eller vaniljglass. Superenkel att baka, smält smöret och blanda sen ihop alla ingredienser. Vaniljkrämen kräver dock lite arbete. (byt ut till marsankräm som du kryddar med kardemumma om du behöver spara tid) Hallonrutor med kardemummakräm 20 bitar 220 g smör 1/2 dl mjölk 3 dl strösocker eller råsocker 4 ägg 5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 2 krm salt 300 g hallon, frysta går bra (vänd runt i ca 2 msk potatismjöl) 1 dl flagad mandel Gör hallonkakan så här: Värm ugnen till 200 grader. Förbered en form med hög kanter ca 30x25. Smöra och bröa eller lägg i bakplåtspapper. (bakplåtspapper blir lättast när du skall ha ur kakan ur formen) Smält smöret, ta bort från värmen och tillsätt mjölken. Blanda socker, vaniljsocker, bakpulver, salt, mjöl i en bunke, tillsätt smör och ägg. Blanda till en jämn smet. Bred ut i formen och strö över hallonen. Spritsa på klickar av kardemumma kräm. Strö över mandelflagorna. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kardemummakräm 1 tsk mortlade kardemummakärnor 2,5 dl mjölk 50 g äggula 50 g strösocker 17 g maizenamjöl 10 g smör 1/2 krm salt Gör vaniljkrämen så här: Mortla kardemumman och blanda med mjölken i en kastrull. Koka upp mjölken och låt dra 5–10 minuter. Vispa äggula, socker och maizena luftigt. Sila sedan ner vaniljmjölken i smeten. Häll ner blandningen i en ren kastrull och koka försiktigt upp krämen under ständig vispning. Låt koka ordentligt i cirka en minut tills den tjocknat, ta av från plattan när den tjocknar. Låt svalna.