Låt mig presentera briochekanelbullen! En magiskt god bulle med mycket fyllning. De är mjuk, saftiga och moffiga. Jag har flätat bullarna men det går lika bra att göra vanliga bullar också eller forma på ditt vis. Brioche-kanelbullar Ca 20 st stora bullar 25 g jäst 1 dl mjölk 5 ägg (240 g) 2 msk strösocker 630 g (10,5 dl) vetemjöl 150 g smör, rumsvarmt 1 tsk salt Fyllning: 175 g smör, rumsvarmt 2 msk kanel 3 msk brun farin 50 g mandelmassa, fint riven 1 tsk maizena Till pensling: 1 ägg 1 nypa salt Sockerlag: 1 dl vatten 1 dl strösocker Gör så här: Förbered två muffinsplåtar med bullformar. Eller två plåtar med bakplåtspapper. Smula jästen i en degbunke och blanda ut med mjölken. Rör i äggen, strösocker och vetemjöl. Blanda till en deg i degblandare och tillsätt sen smöret, lite i taget. Låt sen maskinen knåda degen ett tag. Tillsätt sist saltet och låt det blandas in ordentligt. Plasta degen och låt jäsa ca 1 timme. Gör under tiden fyllningen. Blanda smör, kanel, brunt farinsocker, riven mandelmassa och maizena till en jämn massa. Mjöla över degen om den känns kladdig så du kan hantera den. Häll ut på ett bakbord. Kavla ut till en rektangel ca 2 mm tjock. Bred på fyllningen och vik ihop så du får två lager, alltså vik in långsidan 1/3 över rektangeln och sen över resten. Skär i tre smala remsor men inte ända upp. Fläta sen ihop och rulla till en bulle. (se film nedan fast det är inte dessa bullarna jag flätar men kanske gör det lättare att förstå). Du kan också göra vanliga bullar där man rullar ihop till en rulle och skär i bitar. Låt jäsa ca 45 minuter. Värm ugnen till 220 grader. Vispa upp ägg och en nypa salt, pensla bullarna. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Pensla bullarna med sockerlag när du tagit ut dem för att de skall hålla sig saftiga. Låt svalna. [video width="720" height="1280" mp4="https://sos-de-fra-1.exo.io/alltommat/1007/2021/03/avassetexportpreset1280x720-1.mp4"][/video]