Kanelbullar i långpanna är smidigt om man bakar till många eller inte har några bullformar hemma ;) Dessutom blir de ännu saftigare än om man bakar den styckvis. Med mycket fyllning och lite glasyr på toppen kommer de göra succé! Kanelbullar i långpanna Deg: 50 g jäst 5 dl mjölk (vatten går också bra om du inte vill eller kan äta mjölk) 120 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 0,75 tsk salt 13–15 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg med en nypa salt i att pensla bullarna med Fyllning: 120 g rumsvarmt smör 1/2-1 dl farinsocker 2 msk kanel, malen Glasyr: 2 dl florsocker 1 msk vatten Så här gör du bullarna: Smula jästen i en bunke. Tillsätt i mjölken. Rör runt så att den löses upp. Tillsätt rumsvarmt smör, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig i en bakmaskin. Tillsätt sist saltet och knåda in det. Låt degen vila 20 min under bakduk. Gör fyllningen: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Värm ugnen till 200 grader. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till en 2 mm tjock rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta. Skär i ca 3 cm tjocka skivor och lägg i en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att lägga stort mellanrum mellan bullarna då de jäser mycket. På bilden nedan är det nästan för tajt så ta i lite mer. Låt jäsa ca 1,5-2 timmar under bakduk. Koka en sockerlag på 1 dl vatten och 1 dl farinsocker. Pensla sen med ägg. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 30 min. Pensla bullarna med sockerlag precis när du tagit ut dem ur ugnen. Då stänger du inne fukten. Låt svalna helt och ringla på glasyren. Glasyr: Blanda 2 dl florsocker + 1 msk vatten.