En enkel dessert som går bra att förbereda dagen innan. Garnera precis innan servering. Du kan byta ut passionsfruktpuren till annan bär- eller fruktpure. Trevlig helg! Passionsfruktspannacotta 4 gelatinblad 250 g passionsfruktspuré 2 1⁄2 dl vispgrädde 100 g strösocker (drygt 1 dl) 1 krm salt Gör så här: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter. Koka upp hallonpuré, grädde, socker och citronsaft. Krama ur gelatinbladen, låt dem smälta i blandningen och rör om. Tillsätt saltet. Häll upp i önskad form och låt pannacottan stelna helt i kyl eller frys. Hallonsås: 2 dl frysta hallon Gör så här: Tina och koka upp hallonen i en kastull. Mixa till en jämn sås och låt koka ca 5 min. Låt svalna helt. Kolasmulor: 105 g vetemjöl (1 3⁄4 dl) 50 g kallt smör 45 g ljust muscovadosocker (3⁄4 dl löst packat) 1 krm salt 1⁄2 tsk bakpulver 20 g sirap (1 msk) 1 msk kallt vatten Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Häll alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en smulig massa. Lägg ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Smulorna ska ha fått lite färg innan du tar ut dem. Montering: Fyll glasen med pannacotta, låt stelna i kyl ett par timmar. Häll sen på hallonsåsen, klicka i lite grädde, lägg på bär och strö över kolasmulorna.