Jag älskar att göra praliner men ibland har man inte riktigt så mycket tid som man skulle önska för att färga och måla skalen. Här har jag målat med guldpulver och vodka....men går nog bra med vilken ljus sprit som helst. Med den här metoden kan du ändå få effektfulla skal snabbt som ser arbetade ut. =) Pralinerna har jag fyllt med karamell och hallonchoklad. Praliner med karamell, hallon och mörk choklad Karamellganache 145 g callebaut karamell choklad 1 dl grädde 12 g flytande honung 15 g smör, rumsvarmt 1 nypa salt Gör så här: Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädde och honung i en kastrull. Häll över grädden på chokladen, låt smälta några sekunder och blanda sen tills chokladen smält. Lägg i rumsvarmt smör, salt och rör runt igen. Kan med fördel köras med mixer för en jämn och slät konsistens. Låt svalna till under 27°C innan skalen fylls. Hallonganache med mörk choklad 125 g mörk choklad ( 56%) 1,5 dl grädde 15 g honung 20 g smör, rumsvarmt 1 nypa salt 1/2-1 msk hallonpulver Gör så här: Hacka mörk choklad eller använd chokladpellets. Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädde, honung i en kastrull. Häll över grädden på chokladen, låt smälta några sekunder och blanda sen tills chokladen smält. Tillsätt smör, salt och hallonpulver. Kan med fördel köras med mixer för en jämn och slät konsistens. Låt svalna till under 27°C innan skalen fylls. Måla skalen Blanda guldpulver med ca 1/2 - 1 tsk ljus rom eller vodka, pensla i skalen och låt torka ca 2 timmar. Gjut skalen och fyll med ganacherna, låt fyllningen ligga i 1 dygn innan du lockar, annars an den tränga upp genom skalen. Se här hur du tempererar choklad