Släck törsten med rabarbersaft i sommar! Eller varför inte använd den i en drink, jag älskar Margarita så en rabarbermargarita kommer det nog att bli i sommar. Koncentrerad rabarbersaft tar mindre plats men vill du ha den klar direkt dubblar du mängden vatten. Tips! Fler saker att baka med rabarber: Moussetårta Cheesecake Pavlova med rabarbercurd Rabarbergalette Rabarberpannacotta Rabarberkoncentrat: Drygt 1 flaska 800 g rabarber 1 liter vatten 1 citron, saften 4 dl strösocker ev. ett par mynta kvistar Gör så här: Skär rabarbern i mindre bitar, ca 3 cm. Du behöver inte skala dem. Behåller du det röda skalet får du en fin naturlig färg. Koka upp vatten och rabarber tills rabarbern kokat sönder, ca 15 minuter. Sila bort rabarberbitarna och behåll saften i en kastrull. Tillsätt socker, citron och vatten. Koka upp och låt svalna. Lägg i en myntakvist om du vill ha lite myntasmak i saften. Blanda 1 del saft med 1 del vatten för att få saft. Rabarbermargarita 3 cl rabarberkoncentrat 2 cl limejuice 4 cl tequila is salt Gör så här: Blanda alla ingredienser i tex en shaker, tillsätt is och rör om Dra en lime runt halva kanten på ett margaritaglas och doppa kanten i salt. Sila över drinken i glaset. Skär rabarbern i bitar och koka upp med vatten. Låt koka upp och koka tills rabarbern kokat sönder, ca 15 min. Sila av och behåll saften i en kastrull. Tillsätt socker och citron, koka upp och låt svalna innan du häller upp på flaska.