Goda sura remmar med hallonsmak. Ett läckert godis som är busenkelt att göra! Öka på vinsyran om du vill ha dem extra sura. Detta är ett recept jag gjort för tidningen Hembakat nr 4 och där i hittar fler recept på hemgjort godis! Mums! Sura hallonremmar ca 10 st 20 min + tid att stelna 1 dl hallonpuré (ca 180 g frysta hallon) 3/4 dl vatten 9 gelatinblad 2 1/2 dl strösocker 1/2 dl glykossirap 1 krm citronsyra Garnering 1 dl strösocker 1/2 tsk citronsyra Gör så här: Olja en silpatmatta eller bakplåtspapper av god kvalité. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Om du gör egen hallonpuré kokar du upp hallonen och passerar dem genom en sil. Mät sen upp 1 dl. Koka upp hallonpuré, strösocker och glykossirap i en kastrull, koka till 110 grader. Ta av från värmen och låt svalna lite. Rör sen ner gelatinblad och citronsyra. Häll ut smeten på plåten och bred ut ett tunt fyrkantigt lager med hjälp av en vinkelpalett. Låt stelna i rumstemperatur tills den går att dra loss från underlaget. Blanda strösocker och citronsyra i en skål. Skär eller klipp remsor ca 2 cm breda och vänd i sockerblandningen.