Kanelbullelängd är trevlig att bjuda på och roligt att baka. Den här blir saftig och håller sig extra saftig om du penslar med sockerlag. Vetelängd med kanel 50 g jäst 500 g mjölk 150 g strösocker 840 g vetemjöl 1,5 tsk stött kardemumma 120 g smör, rumsvarmt 1 tsk salt Fyllning: 200 g smör, rumsvarmt 75 g mandelmassa 2-3 msk kanel, malen 1,5 dl farinsocker 1 krm salt Sockerlag: 1 dl vatten 1 dl farinsocker (eller annat socker) + ägg till pensling pärlsocker Gör så här: Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sen socker, mjöl, kardemumma och smör. Knåda ihop till en deg i en assistent. Tillsätt sist salt. Låt jäsa under bakduk i 20-30 min medans du rör ihop fyllningen. Fyllningen: Rör ihop smör, mandelmassa, kanel, socker och salt i en bunke. Dela degen i två delar, kavlat ut varje del i en rektangel ca 3-4 mm tjock. Bre på fyllningen på hela rektangeln och rulla ihop till en rulle. Klipp sen ca 3 cm breda skivor som du drar åt var annat håll. Klipp inte helt igenom. Låt jäsa 1,5 timme under bakduk. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Gör sockerlagen: koka upp alla ingredienser till sockerlagen i en kastrull. Grädda i mitten av ugnen på 220 grader, (över och undervärme) i ca 20 min. De skall ha en innetemperatur på 94-96 grader. Pensla med sockerlag precis när du tagit ut längderna från ugnen, då håller de sig saftiga längre.