Kolasnittar i julversion med pepparkakskrydda! Galet goda snittar som kommer gå hem på glöggfesten. Skär snittarna medans de är varma. Kola- & pepparkakssnittar 130 g smör, kallt i bitar 1 1/2 dl muscovadosocker (120 g) 1 tsk vaniljsocker ½ dl ljus sirap 3 ½ dl vetemjöl (210 g) 2 tsk pepparkakskryddor ¾ tsk bakpulver 1 krm salt Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en plåt, 20 x 30 cm. Mixa ihop smör, muscovadosocker, vaniljsocker, sirap, mjöl, pepparkakskryddor, bakpulver och salt i en matberedare. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, ungefär lika stort som plåten. Ett tips är att kavla ut degen mellan två bakplåtspapper för att det inte skall fastna. Lägg den kavlade degen i plåten. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Skär dem till snittar medan de är varma. De får färg fort för att sockret är brunt men låt de grädda längre.