Mjuk pepparkaka är ett måste vid jul, den skall vara mjuk saftig och smaka kryddigt. Du kan förutom vispad grädde toppa pepparkakan med glasyr eller frosting. Servera den mjuka pepparkakan med lättvispad grädde och lingon. Mjuk pepparkaka 100 g smör 3 små ägg 1 1/2 dl strösocker 1 dl ljust muscovadorörsocker (kan bytas till strösocker) 150 g créme fraiche eller yoghurt 1 1/2 tsk malen ingefära 1 1/2 tsk malen nejlika 1 tsk kardemumma, mortlad 2 tsk kanel 1 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 3 dl vetemjöl (180 g) 1/2 dl mjölk 1 krm salt Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Bryn smöret (små koka tills det blivit gyllenbrunt och doftar nötig karamell) Vispa ägg och socker luftigt och ljust. Vänd i creme fraiche. Blanda ingefära, nejlika, kardemumma, kanel, bakpulver, bikarbonat och vetemjöl i en bunke och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och salt. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Kakan skall inte vara kletig i mitten när du känner efter med en provsticka. Låt svalna 5-10 min i formen och vänd sen upp och ner. Servera med vispad grädde och lingon.