Pepparkaksmuffins med lingon och kola 150 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl farinsocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk pepparkakskrydda 1 krm salt 1/2 dl mjölk 3% 1 dl frysta lingon 2 msk maizera Salt kolasås: 2 dl grädde 1 dl mjölk 2 msk strösocker 0,5 dl ljus sirap 50 g smör att bryna Gör kolafyllningen så här: Koka upp alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Låt koka till 105 grader. Bryn smöret i en annan kastrull, när smöret blir tyst och slutar skumma samt doftar nötigt är det klart. Häll försiktigt ner smöret i gräddblandningen under omrörning. Missa inte de bruna kornen av det brynta smöret. De är det godaste och smakar karamell ;) Häll såsen i en spritspåse och låt den svalna i kylskåpet. Gör pepparkaksmuffins så här: Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker vitt i en matberedare. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, salt och pepparkakskrydda i en bunke. Vänd försiktigt i mjölblandningen i smeten. Blanda lingon med maizena och häll i smeten, vänd runt försiktigt med en slickepott. Fördela i muffinsformar, fyll 3/4 upp till kanten. Spritsa i lite kola i varje muffin. Ca 1 tsk. Grädda i 15 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna och pudra över florsocker.