Världens godaste saffranskaka med toscatäcke! Denna är helt underbar och måste bakas varje jul. Den enda saffranskaka du behöver. [caption id="attachment_10806" align="aligncenter" width="3562"] Foto: Helen Pe för Allt om mat[/caption] Saffranskaka: 200 g smör 1/2 g saffran 2,5 dl strösocker 2 ägg 1 1/2 dl mjölk 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g) 2 tsk bakpulver Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Stöt saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. Smält smöret. Blanda i saffranssockret. Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner smör och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Höj ugnsvärmen till 200°. Toscatäcke: 0,75 dl pekannötter 0,75 dl pistagenötter 0,5 dl cashewnötter 100 g smör 1 dl vispgrädde 1 dl strösocker 4 msk honung Gör så här: Toscatäcke: Grovhacka nötterna. Blanda smör, grädde, socker och honung i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt koka tills blandningen får en lätt gyllenbrun färg. Häll blandningen över nötterna och rör om. Fördela toscasmeten på kakan. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills toscan fått en fin färg. Låt kakan kallna på galler.