Supersaftig saffrankaka med glasyr! Jag älskar denna julkakan och tröttnar aldrig. Jag har även en variant av denna som är täckt med tosca! Se recept här! Saffranskaka med glasyr 1 paket saffran (1/2 g) 2 1/2 dl strösocker 200 g smör 2 ägg 1 1/2 dl mjölk 4 dl vetemjöl (240 g) 2 tsk bakpulver Glasyr: 2 dl florsocker 1 msk äggvita 0,5 tsk pressad citron Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Stöt saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. Smält smöret. Blanda i saffranssockret. Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner smör och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Glasyr: Vispa äggvita, florsocker och citronsaft lite tjockt men det skall ändå kunna rinna ner för kakan. Blir det för fast kan du tillsätta lite vatten och för löst mer florsocker.