I den här pavlovan får du mycket saffranssmak för pengarna! Saffranssmaken kommer fram väldigt tydligt i söta bakverk så vad passar då bättre än en pavlova! Pavlovabakelserna är fyllda med en punchkräm och toppade med hjortron och pistage. Den gör ingen besviken kan jag lova! Riktigt mumsig och perfekt juldessert eller nyårsdessert! Pavlova med saffran 3 äggvitor 1 paket saffran, (1/2 g) 2 dl strösocker 1 krm ättiksprit, (12 %) 1 msk majsstärkelse, Maizena Punschkräm: 2 dl vispgrädde 150 g färskost, naturell 1 msk punsch 2 tsk florsocker Topping: hjortronsylt pistaschnötter, hackade Gör så här: Sätt ugnen på 150°. Mortla saffranet med 1 tsk av sockret. Vispa äggvitorna på medelfart tills det skummar. Häll försiktigt i socker och saffran, lite i taget, under vispning. Tillsätt ättikan. Vispa till en fast och glansig marängsmet på högsta fart på slutet. Vänd ner majsstärkelsen. Fyll en spritspåse med önskad tyll med marängsmeten och spritsa små korgar, ca 6 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan korgarna, de sväller när de gräddas. Grädda längst ner i ugnen ca 15 min. Stäng av värmen och och låt stå i eftervärmen 2–3 timmar. Öppna inte ugnsluckan under tiden, då försvinner värmen. Kräm: Vispa grädde, färskost, punsch och florsocker till en fluffig kräm. Fyll marängerna med krämen. Toppa med hjortronsylt och pistaschnötter.