Superenkla saffransnittar! Lättbakade och jättegoda! Fint att lägga i cellofanpåse med juligt band och ge bort i present.Jag hade glasyr på en rad, en rad naturell och en rad strödde jag på hackad vit choklad innan gräddning för att variera. Mortla gärna saffranet i sockret och låt dra i ca 1 msk alkohol för att få fram så mycket saffransmak som möjligt. Saffranssnittar 0,5 g saffran 1 dl strösocker 100 g rumsvarmt smör 1 tsk vaniljsocker 2 msk ljus sirap 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt Glasyr: 2 dl florsocker 1 /2 msk vatten lite pressad citron Gör så här: Mortla saffran med 1 tsk socker. Detta gör att saffransmaken kommer fram mer. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker, saffransblandningen och sirap i en matberedare. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Mixa ihop med resten av ingredienserna till en deg. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle. Lägg rullarna på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel. Grädda 2 rullar per plåt. Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar medan kakan är mjuk. Låt svalna. Rör ihop glasyren, fyll en spritspåse och ringla över saffransnittarna. Låt glasyren stelna.