Jag bakar ofta med någon likör eller sprit då jag gillar djupet och karaktären det tillför bakverket. Är det en gräddad kaka försvinner alkoholen men som i den här tryffeln behålls alkoholen så bjud inga barn ;) Chokladtryffel med konjak 150 g choklad 55% 120 g grädde 1 msk honung 1 msk smör 1 krm salt 30 g cognac (Jag använde Braastad) Att rulla i: 1/2 dl kakao 1/2 dl florsocker Gör så här: Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och låt stå ca 30 sekunder. Rör om tills det är en homogen blandning. Tillsätt smör och salt, rör om och tillsätt sen cognac. Rör tills ganachen är mjuk och slät. Lägg plastfolie direkt mot ganachen så den inte får kontakt med luft. Låt ganachen stå i rumstemperatur tills den svalnat och stabiliserat sig, det tar några timmar. Skeda upp lite tryffel med en tesked och rulla till en boll, lägg på ett fat. När du rullat all tryffelsmet ställer du in fatet i kylen i 30 min, rulla dem sen i kakao blandat med florsocker.