Fisksoppa är en av mina favoriträtter. Helst skall den ätas på Käringön med morbror Mats nybakta ciabatta med smör på. Men nu fick jag nöja mig med en enklare variation av fisksoppan. Vill man lyxa kan man ha i saffran också och kanske då skippa timjan. Trevlig helg! Recept på Fisksoppa recept 3-4 port: 2 msk olja 1 gul lök vitlök 1 -2 palsternacka 2 morötter 1 dl vitt vin 2 fiskbuljonger 8 dl vatten timjan stjärnanis (ev) muskotnöt lite persilja/dill salt peppar vitpeppar 400 gram lax 300 gram räkor crémefraiche Fräs alla rotfrukter, vitlök och lök några minuter i olja och lite timjan. Slå på vinet och buljongen, låt puttra någon minut innan du häller i vattnet och stjärnanis. Koka upp tills grönsakerna är mjuka men fortfarande lite tuggmotstånd. Krydda efter smak med salt, peppar, persilja och muskotnöt. Skär laxen i mindre bitar och lägg till sist i den och stäng av värmen. Den kommer bli genomlagad av värmen i soppan och man vill inte ha den torr. När laxen inte är rå i mitten längre toppar du men handskalade räkor och serverar med ett gott bröd.