Fisksoppa är en av mina favoriträtter och den här är inspirerad av min mormors fantastiska recept!! Uteslut inte anisen, det är den som ger det lilla extra, fisken kan du variera efter vad du tycker om. Soppan kan med fördel göras i förväg då alla smakerna bara kommer fram bättre om den får stå lite. Ingredienser: 400 g lax 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 3 morötter 1 fänkål 1 stor palsternacka 3 stjärnanis 1 dl vitt vin 400 g krossade tomater 2 dl matgrädde eller creme fraiche 2 fiskbuljonger ca 5 dl vatten (dryga ut som du vill efter konsistens och smak) timjan persilja salt och peppar 0,5 g saffran (kan uteslutas) Tillbehör: Extra creme fraiche Baguette eller brödstavar Fräs gul lök, vitlök, skivade morötter, skivad palsternacka och skivad fänkål i smör. Slå på vinet och låt fräsa någon minut. Häll på vatten, krossade tomater, buljong, saffran och stjärnanis. Koka tills grönsakerna är mjuka och lägg i matgrädden/creme fraichen, laxen (skuren i mindre kuber) och färsk timjan samt persilja. Låt småkoka tills laxen är klar. Smaka av med salt och peppar. Servera med baguette eller brödstavar Rustici Sal Marino från gourmetgruppen.