En hemmagjord egen pizza kan aldrig mäta sig med en köpepizza! :) Du kan grädda denna pizzadegen i ugnen men också grilla pizzan på en pizzasten, som jag och Mattias gjorde med den här pizzan. Då får den en grym krispighet och smakar ännu godare! Det är inte svårt att göra pizzadegen men du behöver ge den tid att jäsa någon timme. Sen är det bara att kavla ut den och fylla med det du gillar bäst! Vi gjorde en pizza bianco med cremefraiche, skinka, champinjoner, fänkål, basilika, mozzarella och parmesan! Mums! Recept på pizzadeg (2 bottnar som räcker för totalt 4 personer) 20 g jäst 1/2 liter vatten 1/2 dl olivolja ca 6 dl vetemjöl ca 6 dl durumvetemjöl 1 tsk salt Gör egen pizzadeg så här: Smula ner jästen i en degbunke och häll på fingervarmt vatten, 37°, och rör tills jästen löst sig. Häll i olja och mjölet och blanda i 8 minuter på låg hastighet i en degblandare, alternativt 15 minuter för hand (det är rätt mängd mjöl när degen släpper från bunkens kanter och klibbar i botten). Tillsätt saltet och blanda i ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek. Starta blandaren eller knåda degen tills luften har gått ur. Kavla ut 2 stora pizzabottnar och toppa med dina favoritingredienser 🙂 Grädda på 200 grader i ca 20 minuter eller tills bottnen fått lite färg och fyllningen ser härlig ut!