Jag tror att det flesta är ganska mätta på sötsaker nu efter jul ... eller iaf fram till helgen ; ) Jag var sugen på en fräsch linssallad som jag smaksatte med apelsin. Du kan även ha citron eller lime istället om du har det hemma. Ingredienser till 2 personer: 2 portioner röda linser 2 portioner mathavre rivet skal av en 1/2- 1 apelsin + saft efter smak ca 3 msk olivolja ca 2 msk vinäger salt rostade valnötter kyckling (valfritt) Koka linserna och mathavren enligt anvisningarna på förpackningen. Riv skalet av en apelsin och pressa ut saften av andra halvan av apelsinen i en liten skål. Häll i olivoljan, rivet apelsinskal och vinägern i skålen med apelsinsaft. Blanda linserna med mathavren och häll i apelsinblandningen, var uppmärksam på konsistensen så det inte blir för blött, vill du ha med apelsinsmak kan du riva skalet direkt ner i mathavren. Smaka av med salt. Stek lite kyckling om du vill ha det till eller gör den helt vegetarisk med t.ex. gröna sojabönor. Servera med sallad, rostade valnötter och skär små klyftor av halva apelsinen som blev kvar.