Saftig äppelkaka med citron, jag älskar typ allt med äpplen och den här kakan går enkelt att slänga ihop. Ät äppelkakan som den är eller med vaniljsås. Det kan se ut som att smeten skär sig när du har i äggen med den kommer gå ihop igen när du tillsätter mjölet. Äppelkaka med citron Ca 9 portioner 3-4 äpplen 100 g smör 1 dl strösocker 1 dl ljust muscovadosocker eller strösocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 dl mjölk 1 tsk bakpulver 1 nypa salt skal från 1 ekologisk citron 45 g smör, 1 msk socker 0,5 msk kanel Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Vispa smör och socker ljust och lite fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en jämn massa. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner i smeten omväxlande med mjölken. Riv citronskal och vänd runt i smeten. Smöra och bröa en form ca 22 cm i diameter eller täck den med bakplåtspapper. Jag använde en kvadratisk form, 20x20 cm. Bred ut smeten i formen. Tryck i äpplena och hyvla över lite smör över äpplena. Strö över strösocker och kanel. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills kakan fått lite färg och inte är kletig i mitten.