I love banana bread <3 Dessa har jag gjort som små minilimpor för att man lätt skall kunna ta två och så blir de väldigt söta ;) Banankakan är jättemjuk, saftig och verkligen luftig. Addera nötter och ev chokladbitar för en lyxigare banankaka. Vill du baka i en stor form istället (22 cm) kan du dubbla receptet och grädda i ca 40 minuter. Recept på mini-banana bread: 75 g smör som är helt rumsvarmt 0,75 dl strösocker 0,75 dl ljust muskovadosocker 1 ägg 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 0,75 tsk malen ingefära 2 mogna bananer 0,25 dl kallt kaffe eller e espresso 1 dl grovt hackade och ev rostade valnötter + rostade valnötter att strö över kakan om man vill Så här gör du banankakan: Värm ugnen till 175 grader. 1. Smörj små miniformar, jag använde silikonformar. (den här formen har jag) 2. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa tills smeten är tjock och fluffig. 3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananerna, enklast är att mosa dem med t.ex. en gaffel. 4. Tillsätt mjölblandningen, bananerna, valnötterna och kaffet till äggsmeten. Rör runt med en slickepott till en jämn smet. 5. Grädda banankakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, den skall inte vara kletig när du känner efter med sticka. Låt svalna lite men inte helt innan du tar ur de ur formarna, annars kan de fastna. Pudra florsocker över dem. Tips! Ha i lite hackad choklad i smeten för choklad-banana bread!