Här kommer den goda banankakan som jag pratade om i förra veckan! Denna banankakan är jättesaftig, mjuk och smakar supergott! Mina vänner som jag bjöd den på var helt förvånade över hur god en banankaka kan vara! Ibland vill man bara ha en enkel mjuk kaka, man skall inte krångla till det så mycket i onödan. Jag kommer baka den här banankakan snart igen. Testa detta receptet! Och vill du ha en banankaka med choklad i kan du tillsätta 1-2 dl grovt hackad choklad av god sort. Bilden tog jag i all hast innan banankakan tog slut! =D Recept på banankaka: 150 g smör som är helt rumsvarmt 1,5 dl strösocker 1,5 dl muskovadosocker 2 ägg 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk bikarbonat 1,5 tsk malen ingefära 4 mogna bananer 0,5 dl kallt kaffe eller e espresso 1,5 -2 dl grovt hackade och rostade valnötter + rostade valnötter att strö över kakan om man vill Så här gör du banankakan Värm ugnen till 175 grader 1. Smörj och bröa en form. Jag använde en som var 18 cm, då blir den hög och fin men har längre gräddningstid. Vanligast är att man har en 22-26 cm stor form. Det går också bra. 2. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa tills smeten är tjock och fluffig. 3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananerna, enklast är att mosa dem med t.ex. en gaffel. 4. Tillsätt mjölblandningen, bananerna, valnötterna och kaffet till äggsmeten. Rör runt med en slickepott till en jämn smet. 5. Grädda banankakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter, den skall inte vara kletig när du känner efter med sticka. Låt kakan svalna nästan helt innan du serverar den.