Recept på banankaka: 150 g smör som är helt rumsvarmt 1 dl strösocker 1,5 dl muskovadosocker 2 ägg 4,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk bikarbonat 1,5 tsk malen ingefära 4 mogna bananer 0,5 dl kallt kaffe eller espresso 1,5 dl grovt hackade pekannötter 100 g grovt hackad mörk choklad + pekannötter och lite extra hackad choklad att strö över Så här gör du banankakan Värm ugnen till 175 grader 1. Klä en form med bakplåtspapper. Jag använde en avlång brödform men du kan använda en rund också. 2. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa tills smeten är tjock och fluffig. 3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananerna, enklast är att mosa dem med t.ex. en gaffel. 4. Tillsätt mjölblandningen, bananerna och kaffet i äggsmeten. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. 5. Hacka chokladen och pekannötterna. Rör ner dem i smeten och strö lite över. 6. Grädda banankakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter, den skall inte vara kletig när du känner efter med sticka (choklad en kommer vara kletig i men kakan skall inte vara det). Låt kakan svalna innan du skär i den, annars går den lätt sönder.