Blåbärskaka 275 g mandelmassa 1 tsk mortlade kardemummakärnor 125 g rumsvarmt smör skal från 1 citron 3 ägg 4 msk mandelmjöl 0,5 dl hackad mandel 1 krm salt Smör och ströbröd till formen 1,5 dl blåbär, färska eller frysta Kolasmetana: 1 dl smetana 0,75 dl dulce de leche Gör blåbärskakan så här: Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Värm ugnen till 175 grader. Riv mandelmassa i en bunke och riv i skalet från en citron. Häll i kardemumma och rumsvarmt smör. Blanda till en jämn massa. Blanda i ett ägg i taget. Häll i mandelmjöl, salt, citronskal och hackad mandel. Blanda och häll i formen. Häll över blåbären, om du har frysta blåbär är det bra att låta dem tina på ett papper för att få bort lite vätska. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten. Vispa ihop smetana och dulce de leche i en skål. Servera kakan ljummen med kolasmetana.