Denna brownie bakade jag på semestern på Käringön på västkusten. Jag improviserade lite med vilka ingredienser som fanns hemma hos mamma och pappa på landet. Men denna måste jag säga blev helt galet god, jag kunde gjort liiiite tjockare skivor päron bara. MEN chokladsmaken i denna brownie är helt underbar och gör ingen besviken! Jag är typ avis på er som kommer hinna baka denna innan jag gör det igen ! ;) Brownie med päron 10 bitar 3 päron 100 g smör 0,5 dl neutral olja, tex rapsolja 2 dl strösocker ( eller muscovadosocker om du har det) 75 g mörk choklad, fint hackad 1,5 tsk snabbkaffepulver 1/2 dl kakao 1 tsk vaniljsocker ½ tsk bakpulver 3 ägg 1 dl vetemjöl 0,5 tsk salt lite hackade valnötter ev. florsocker att pudra över Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form ca 20 cm. Skär päronen i klyftor. Smält smöret i en kastrull och häll olja och sockret. Blanda i chokladen som du först hackar. Tillsätt snabbkaffepulver, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Blanda till en jämn smet. Rör i äggen ett i taget, följt av mjölet. Blanda. Häll smeten i formen, fördela päronskivorna, strö över valnötter och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och pudra ev över lite florsocker.