Brownie är en riktig favorit! Denna brownien har jag dessutom gjort med karamellchoklad och karamell ganach! Så himla gott! Välj karamellgansche eller en mörk chokladganache. Mjuk god brownie med ganache. Strö över valnötter och lite extra choklad om du vill. Dra en gaffel i ganachen för att skapa vågmönstret. Recept på brownie med karamellchoklad 120 g smör 50 g mörk choklad 50 g karamell choklad 2 ägg 1,5 dl muscovadosocker (kan bytas till strösocker) 1 dl strösocker 2,25 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 0,5 tsk bakpulver 1 krm salt Extra karamell choklad att strö över 1 dl valnötter, grovt hackade Karamellganache: 1 dl grädde 150 g karamell choklad (eller mjölkchoklad) Mörk chokladganache: 1,5 dl grädde 150 g mörk choklad Välj antingen karamell- eller chokladganachen och gör så här: Värm grädden i en kastrull tills det precis börjar koka. Häll grädden över chokladen och låt den smälta i en minut innan du börjar röra om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur tills den är en bredbar konsistens (ca 1 timma beroende på hur mycket ganache du gör och hur varm du har det hemma). Då brer du den över brownien och strö gärna lite flingsalt över. Gör brownie så här: Värm ugnen till 175 grader. Klä en form, 15 x 20 med bakplåtspapper. Har du en större form kan du dubbla receptet. Smält smöret och hacka chokladen. Häll smöret över chokladen och låt chokladen smälta. Blanda ihop ägg, muscovadosocker och strösocker i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll smörchokladen i äggsmeten och vänd runt till en jämn smet. Sikta i mjölblandningen i smeten, vänd runt till en jämn smet och häll i formen. Strö över mer karamellchoklad och hackade valnötter. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter beroende på hur kletig du vill ha den. Den skall gärna vara lite kletig inuti, alla ugnar är olika så håll på din kaka i ugnen. Låt svalna helt innan du brer på ganachen, annars smälter den.