Denna Brownie är kakan för dig som är sugen på choklad och det är nuuu! Denna är bara 30 minuter bort. Jag har pimpat den med nougat men det kan också uteslutas. Ett tips är att rosta pekannötterna för mer smak, du an även använda valnötter. [caption id="attachment_10208" align="aligncenter" width="2000"] Foto: Helén Pe[/caption] Brownie med nougat & choklad 15 min + 15 min i ugn Till 16 bitar: 1 dl pekannötter 150 g mörk choklad (70 %) 175 g smör 3 ägg 2 dl ljust muscovadosocker 1 1/2 dl strösocker 3 dl vetemjöl (180 g) 3/4 dl kakao 1 1/2 tsk bakpulver 1 1/2 krm salt 75 g nougat Garnering: smält ripplad choklad, pekannötter och torkade rosenblad Gör brownien så här: Sätt ugnen på 200°. Hacka nötter och choklad. Smält smöret. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Vispa, ägg, muscovadosocker och strösocker ljust och fluffigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Häll chokladsmöret i ägg-smeten och vänd runt. Sikta ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet. Tillsätt nötterna. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper. Skär nougaten i bitar, tryck ner dem i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Garnera med choklad, hackade pekannötter och rosenblad. Skär kakan i rutor.