Denna cheesecake har jag bakat många gånger och är en stående favorit som kan varieras mycket! Här har jag bakat cheesecaken med en bärkompott av hallon och blåbär och toppat den med massa färska bär och kanderade valnötter! Det blir så gott med knaprigheten av nötterna. Cheesecaken är från mitt bärjobb i Damernas Värld nr 8 2016 Foto: Andy Prhat Recept på Cheesecake med bär på en kolabotten Ca 10 personer Kolasmulbotten: 100 g smör 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2,25 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 1 tsk malen ingefära 50 g brynt smör, efter gräddning Björnbärs- och hallonkompott: 150 g björnbär + extra till garnering 150 g hallon + extra till garnering 0,75 dl råsocker 0,25 dl björnbärssaft (koncentrat) Cheesecake: 680 g philadelphiaost 2 dl strösocker 50 g äggula (ca 4–5 st) 85 g äggvita (ca 3 st) 1/3 dl maizena 1 vaniljstång 1,5 tsk kardemummakärnor Topping: Kanderade valnötter Florsocker Kolasmulbotten: Blanda smör, socker och sirap. Lägg i resten av ingredienserna. Blanda till en deg. Smula ut på en plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna. Krossa och blanda med det smälta smöret. Bärkompott: Lägg bären, sockret och saften i en kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter till en kompott. Cheesecake: Blanda philadelphia och socker klumpfritt. Blanda i äggula och äggvita, lite i taget. Skrapa ur vaniljstången och mortla kardemumman. Blanda ner det och maizena. Smörj och bröa en stor eller två mindre springformar. Tryck ut smulorna i botten av formen. Häll i lite cheesecakesmet och lite bärkompott. Fyll på med cheesecake. Formen ska vara fylld till högst 80 procent. Grädda i 150 grader i cirka 40 minuter. Dekorera med färska bär, kanderade valnötter och florsocker.