Rödbetskaka med valnötter och choklad: 1,5 dl olja 1,25 dl lönnsirap 50 gram mörk choklad 200 gram råa rödbetor, rivna 3 ägg 4 dl dinkelmjöl 2 tsk bakpulver 5 msk kakao 1 krm salt Chokladtopping: 75 gram mörk choklad 35 gram smör 1 dl hackade valnötter Smält chokladen i en kastrull på låg värme med olja och lönnsirap. Lägg över i en större bunke. Blanda i rödbetorna och vispa upp äggen lätt och blanda i dem med i bunken med chokladblandningen. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i bunken med rödbetssmeten. Häll smeten i en sockerkaksform som är smord och bröad med kakao istället för ströbröd. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter eller tills den inte är kletig i mitten. Låt svalna och häll sen lite chokladtopping på och hackade valnötter. Chokladtopping: Smält choklad och smör i en kastrull, låt svalna och tjockna.