Vill du baka till många kan du dubbla receptet och baka i långpanna. Jag har varit sugen på en vanlig chokladkaka länge nu, ni vet en sån där plain, basic chokladkaka som bara är jäkligt saftig och god! Eftersom jag älskar kaffe, gjorde jag en enkel chokladglasyr med kaffe på toppen också! Mums! Recept på chokladkaka: • 50 g smält och svalnat smör • 1 dl kakao • 2 dl vetemjöl • 0,75 tsk bakpulver • 0,75 tsk bikarbonat • 2 krm salt • 2 dl strösocker • 1 ägg • 1 dl mjölk • 1 dl kokande vatten • 1 dl hackade valnötter Chokladglasyr med kaffe: • 35 g smör • 0,5 dl starkt kaffe • 0,3 dl kakao • 0,75 msk vaniljsocker • 2,5 dl florsocker Topping: • Valnötter • kokosflingor • Frystorkade hallon Så här gör du chokladkakan: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, 18 cm diameter. 2. Sikta ner kakao, mjöl, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Häll i salt och socker. Blanda. 3. Vispa ner ägg, mjölk, smör och kokande vatten. Vispa till en jämn smet. Häll i formen. 3. Grädda i 30-40 minuter i mitten av ugnen. Kakan kan vara lite, lite kladdig i mitten när du känner med en sticka om du vill ha den extra saftig. Annars låter du den precis stanna i mitten också. Låt svalna helt. 4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Häll över kakan och strö över valnötter och kokosflingor samt frystorkade hallon.