Jag hade inte hört talas om "sticky date pudding" innan min kollega Lisa pratade om det. Hon åt det ofta i Australien när hon bodde där och jag blev nyfiken på att prova baka den. Jag gjorde den mer som en tårta och la till en frosting emellan. Servera dadelkakan med den lite varma karamellsåsen och gärna en kula vaniljglass! Och ja den blev godkänd av Lisa! Phu ;) ! Kletig dadelkaka 200g urkärnade dadlar 1 tsk bikarbonat 2,5 dl kokande vatten 100 g smör, mjukt 155 g farinsocker 1 tsk vaniljextrakt 2 ägg 225 g vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 dl hackade pekannötter Karamellsås 2,5 dl farinsocker 2,5 dl grädde 1 tsk vaniljextrakt 60 g smör Värm ugnen till 180 °. Smörj en 22 cm bred kakform. Hacka dadlarna och lägg i en skål, häll i bikarbonat och kokande vatten. Låt stå i 20 minuter. Använda en elvisp, vispa smör, socker och vanilj tills det är ljust och krämigt. Tillsätt ägg, ett i taget, vispa väl efter varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Med hjälp av en sked vänder du i halva dadelblandningen och hälften av mjölet i äggblandningen. När det är iblandat häller du på resten av dadelblandningen och mjölet. Häll blandingen i den smorda kakformen. Grädda i 35 till 40 minuter. Gör karamellsåsen: Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelvärme. Koka upp och rör om ofta. Låt sjuda i 2 minuter. Skär dadelkakan i två delar när den svalnat. Bred på frostingen och lägg sen på den andra delen. Stick lite hål i kakan med en grillpinne och häll på lite karamellsås på toppen. Toppa med pekannötter. Servera dadelkakan med sås och vaniljglass. Frosting 60 g mjukt smör 150 g philadelphia 1 dl florsocker Vispa florsocker och smör mjukt och lite fluffigt, vispa sen i philadelphian. Blanda till en jämn frosting.