Den här hallonkakan är väldigt saftig och jättegod! Du kan byta ut hallonen mot skivade äpplen om du vill variera kakan. Servera den med hemgjord vaniljsås för extra lyx! Hallonkaka 150 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 150 g mandelmassa 3 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt ½ dl mjölk 150 g hallon 20 g kallt smör att hyvla över 0,5-1 dl mandelspån Till fodring av formen: smör ströbröd Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Riv mandelmassan. Vispa samman smör, socker och mandelmassa med en elvisp. Vispa därefter ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, salt och bakpulver och tillsätt ner i smeten. Blanda sist ner mjölken. Fodra en form som är ca 22 cm i diameter med smör och mjöl. Bred ut smeten och häll på hallonen och tryck ner de lite lätt i smeten. Hyvla smöret tunt med en osthyvel och lägg ovanpå kakan och strö på mandelspån. Grädda i ca 30 minuter. Vaniljsås 1 vaniljstång 4 dl mjölk 1 dl vispgrädde 1,5 dl strösocker 6 äggulor en liten nypa salt Gör vaniljsås så här: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Lägg vaniljfrön och stång i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Koka upp och låt det stå och dra i 5 minuter. Vispa under tiden socker och äggulor poröst. Häll ner vaniljmjölken i äggblandningen och vispa runt. Häll sedan tillbaka alltsammans i en kastrull och värm försiktigt upp under ständig vispning till 85 grader. Sila tillsätt lite lite salt och låt svalna.