Den här kakan är verkligen supergod! Jag blev nästan förvånad hur gott det blev och längtar redan efter att baka den igen! =) Rieslingen ger en fantastiskt god karaktär till kakan som ingen annan ingrediens och de vin karameliserade persikornas sötma till det blir fantastisk. Testa! Persikokaka Vinkaramelliserade persikor: 20 g smör att steka i 4 halvor inlagda persikor i sockerlag 2 dl halvtorr riesling Smeten: 150 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 150 g mandelmassa 3 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt 0,75 dl halvtorr riesling 20 g kallt smör att hyvla över 0,5-1 dl mandelspån Till fodring av formen: smör ströbröd Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en form är ca 22 cm i diameter. Skiva persikohalvorna värm upp en stekpanna med smör i och stek sen persikorna på hög värme tills persikorna fått lite färg på båda sidor. Häll sen i vinet och låt det koka tills vätskan är borta. Ta bort från plattan. Riv mandelmassan. Vispa samman smör, socker och mandelmassa med en elvisp. Vispa därefter ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, salt och bakpulver och tillsätt i smeten omväxlande med vinet. Bred ut smeten i formen och tryck ner persikorna lätt i smeten. Hyvla ca 4 skivor smör tunt med en osthyvel och lägg ovanpå kakan och strö på mandelspån. Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen.