Jag är inte så förtjust i glutenfritt då man ofta får tumma på smaken, men den här chokladtårtan är verkligen god på riktigt ! GÖR DEN! : ) Recept på glutenfri kladdkaka: 60 g smör 220 g ägg (4) 125 g mörk choklad 70 % 15 g strösocker till äggulan (1 msk) 45 g strösocker till äggvitan (1/2 dl) smör och kakao till formarna 1 krm salt Så här gör du kladdkakan: Sätt ugnen på 160 grader. Smörj springformen med smör noggrant, pudra sedan formarna med ett täcke av kakao, du kan också täcka botten med bakplåtspapper. Smält smöret, separera äggvita från äggula i två olika bunkar. Hacka choklad i en bunke och smält försiktigt i mikron. Vispa äggula med en del av strösockret pösigt, sedan vispar du äggvitorna och socker till maräng. Vispa i lite i taget av strösockret. Blanda smör och smält choklad och blanda med äggulorna. Vänd i lite i taget av maräng med en slickepott. Blanda i saltet. Fyll springformen och grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 12 min, håll koll och ta ut den medans den är kletig i mitten. Ta ut från ugnen och låt svalna på plåt innan du lägger på toppingen, annars smälter toppingen. Hasselnötssmör: 200 g hasselnötter 1 msk kokosolja lite salt ev. lite honung Rosta hasselnötterna på 200 grader i ca 10 min, lägg dem på en fuktig handduk och gnugga bort det mesta av skalet. Mixa i en matberedare till det är smått grynigt och mixa sen med kokosoljan och smaksätt med salt. Du kan ev. ha i lite honung om du vill ha den lite sötare. Det kan ta några minuter innan det blir klart men kör på så kommer det att bli hasselnötssmör till slut. Montering: Chokladkaka hasselnötskräm 1/4 burk karamelliserad mjölk 1 dl Grädde 50 g philadelphia färska bär Montera kladdkakan så här: Vispa grädden löst, lägg i philadelphia och vispa till en kräm. Söta med florsocker om du vill. Blanda hälften av hasselnötskrämen med 1/4 burk karamelliserad mjölk. Bred hasselnöt-och kolafyllningen över chokladkakan. Lägg på färskostgrädden och toppa med härliga bär!