Recept på kladdkaka Kladdkaka: 100 g smör 100 g choklad 2 st ägg 2 msk ljus sirap 2 dl strösocker eller mörkt muscovadosocker för en maffigare smak 2 dl vetemjöl 1 msk kakao 1 tsk äkta vaniljpulver 1 krm bakpulver 2 krm salt 50 g frysta eller färska hallon Gör kladdkakan så här: Hacka chokladen och smält smöret. Lägg i chokladen i smöret så den smälter. Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Rör samman torrvarorna i en bunke. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och blanda till en smet. Häll smeten i springformen (18 cm) se till att du smörat och bröat den. Gärna med kakao för att få en finare kant på den. Stoppa i hallonen och tryck ner dem lite. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt. Förvara kakan i kylen.