Kladdkaka med topping 100 g mörk choklad (70 %) 100 g smör 2 ägg 2 dl ljust muscovadosocker 2 dl vetemjöl 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1 krm bakpulver 2 krm salt 2 msk ljus sirap 50 g frysta eller färska hallon Gör så här: Sätt ugnen på 175° varmluft. Hacka chokladen och smält smöret. Lägg chokladen i smöret så att den smälter. Vispa upp äggen med sockret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt sirapen. Rör ner mjölblandningen och blanda till en smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Tryck ner hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min, tills den är genombakad i kanten, ca 2 cm in, men kladdig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna helt innan du spritsar, ev förvara i kyl. Annars kommer toppingen smälta. Chokladtopping: 50 g glukossirap 50 g äggula 3 dl grädde 1,5 dl mjölk 3% 200 g mörk choklad 1 krm salt Gör chokladtoppingen så här: Värm glukosen i mikron. Tillsätt äggulorna och rör jämnt, koka ihop med grädde och mjölk under omrörning, rör tills den är 82 grader. Häll över fint hackad mörk choklad. Låt stå i 30 sek och rör sen försiktigt till en len smet. Häll i spritspåse och låt vila i kylen till dagen efter. Spritsa med en stjärntyll och ev en kronbladstyll. Strö över chokladkulor.