Mandelkaka med vispad pannacotta är en enkel dessert med bara två komponenter och är lätt att förbereda. Mandelkakan kan göras glutenfri genom att byta ut vetemjölet till mandelmjöl. Detta receptet gjorde jag till Allt om mat i påskas men den fungerar året om tycker jag =) Du kan lätt byta ut pannacottan till en annan topping som tex färskostkräm. Jag har använt en rak kronbladstyll att spritsa med. (Wilton nr 125) Mandelkaka med vispad pannacotta Mandelkaka: 220 g mandelmassa 100 g rumsvarmt smör 3 ägg 1 dl vetemjöl 1 ekologisk citron, skalet 1 krm salt 1 dl mandelflagor Pannacotta 3 gelatinblad 150 g frysta hallon 4 dl vispgrädde 2 msk pressad citron 3/4 dl strösocker 1/2 tsk vaniljsocker 1/2 krm salt Gör så här: Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rektangulär form med bakplåtspapper. Ca 20 x 20 cm Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om mellan varje ägg. Blanda i vetemjöl, citronskal och salt. Bred ut smeten i formen, strö över mandelflagor och grädda i mitten av ugnen tills kakan är gyllene ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i 9 bitar. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Tina hallonen i en kastrull och häll på grädde, citron, strösocker, vaniljsocker och salt. Koka upp och låt koka ca 1 min blanda väl. Mixa sen slät med stavmixer och sila ner i en bunke. Tillsätt gelatinbladen och blanda väl. Låt svalna och ställ sen i kylen helst över natten. Vispa upp pannacotta med en elvisp så den blir slät och spritsbar. Förbered en spritspåse med en rak kronbladstyll. Fyll spritspåsen med pannacotta och spritsa på mandelkakan.